Po - Pe: 09-18, Sub: 09 - 13

Blog

Kako da vaš web sajt pretvorite u efikasnog prodavca

Izrada sajta kojim ćete predstaviti svoje usluge i proizvode na internet tržištu jedna je od najmudrijih i brzo isplativih poslovnih odluka. 
Web prezentacija je lična karta vašeg biznisa na webu, ona radi za vas 24/7, ne uzima slobodne dane, ne ide na godišnji odmor i ne traži povišicu. Savršen radnik, a ukoliko mu posvetite malo pažnje i poboljšate njegove performanse može postati prava mašina za povećanje zarade.

Internet marketing - bez njega se više ne može

Internet Marketing Global Media

Internet marketing postao je neophodan svima koji žele da budu konkurenti na tržištu. Zašto?

Zato što se i prodaja preselila na internet. Prednosti internet marketinga su ogromne i svi koji su se upustili u ovaj vid reklamiranja brzo su osetili velike koristi od njega. Međutim, postoji jedan broj preduzetnika koji još uvek zatvara oči pred ovim trendom, koji je između ostalog postao i više od toga, odnosno postao je neminovnost.

Kako da povećate broj posetilaca na sajtu

Kako da povecate broj posetilaca na sajtu - Izrada Sajtova

Jedno od najčešćih pitanja koje nam vlasnici sajtova postavljaju jeste kako da povećaju broj poseta. Veći broj poseta sajtu znači više konverzija, više prodaja i veću zaradu, pa je privući što više posetilaca na sajt primarni zadatak internet marketing kampanje.

Internet je postao prava virtuelna džungla. Na njemu se svakodnevno pojavljuju novi sadržaji, sajtovi, postovi, informacije, reklame... Ukoliko ste korisnik – to je odlična vest! Ipak, ako ste preduzetnik, vlasnik web sajta ili se bavite online prodajom to vam svakako ne ide u prilog. Treba pronaći pouzdane marketinške alate kojima ćete se istaći u odnosu na ostale i privući posetioce da kliknu baš na vaš sajt i tu se zadrže.

Izrada sajtova i SEO trendovi u 2019.

Izrada sajtova i SEO trendovi u 2019.

Kako stići do prve strane Google u 2019. i još važnije, kako se tamo zadržati? Šta su novosti u izdradi sajtova za predstojeći period i kakve web stranice će preferirati pretraživač, ali i posetioci? 
Odgovori na ova i njima slična pitanja su od suštinske važnosti kako za vlasnike web stranica, tako i za ljude koji se bave izradom i optimizacijom sajtova. 
Stvari na internetu se stalno menjaju, a stručnjaci predviđaju nekoliko značajnijih trendova u izradi sajtova i SEO optimizaciji za godinu koja je pred nama.

Izrada sajta za svaki biznis

Izrada Sajta Za Svaki Biznis

Izrada sajta je neophodan uslov da vaš biznis postane i ostane konkurentan ne samo na internetu, već i na globalnom tržištu. Ukoliko vaše poslovanje nije predstavljeno na web-u, već sada gubite potencijalne klijente, vreme i novac. Takođe, ukoliko imate zastarelu verziju sajta, krajnje je vreme da ga osvežite, jer u suprotnom isto je kao i da ga nemate.

Cena izrade sajta zavisi od više faktora i veoma je bitno da klijent zna šta dobija za svoj novac... 

Šta je Drupal?

Šta je Drupal?

Drupal je besplatan sistem za pravljenje, oraganizovanje, prezentovanje i upravljanje web sajtom. Milioni sajtova širom sveta ga koriste. Drupal omogućava korisnicima lako objavljivanje sadržaja na sajtu. Developerima nudi način brzog i kvalitetnog pravljenja novog sajta kao i izmene postojećeg. Najčešće se pominje kao sistem za upravljanje sadržajem ili CMS. Drupal nudi mnogo više od toga. Sama instalacija drupala uključuje set modula (Core Components) koji pružaju opcije kao što su upravljanje korisnicima, kreiranje menija, ubacivanje sadržaja i td.

Nekoliko principa u procesu izrade sajtova

Nekoliko principa u procesu izrade sajtova

Izbegavati filtere

Kada su rani pioniri interneta počeli da prave web sajtove, najviše su koristili filtere koje nude programi kao što je fotošop. Lens rakete, kosine, senke, sjaj su opcije koje su se maksimalno koristile. Ne treba previše koristiti ove filtere. U nekim slučajevima ovi filteri mogu imati veliku prednost, ali treba ih umereno koristiti. Definitivno ne treba šamarati sajt sa ovim filterima, kao što to radi dosta dizajnera.

Upotrebljivost, ne nered!

Apdejtovanje (ažuriranje) Drupala

Apdejtovanje (ažuriranje) Drupala

Jedan od glavnih razloga zbog čega se drupal razlikuje od drugih sistema za upravljanje sadržajem (CMS) je izuzetno visok fokus na sigurnosti. Zato drupal programeri izbacuju često apdejtove.

Kao projekat otvorenog tipa, bilo ko može analizirati i otkriti sigurnosne mane u kodu cms-a. Jednom kada se pronadje mana odmah se prijavljuje i u najkraćem roku se otklanjaju. Kod se unapređuje i zato je neophodno ažurirati module, temu i drupal core. Sigurnost sajta je najveći razlog da bude uvek ažuriran.