+381 (63) 63 17 47Po - Pe: 09-17, Sub: 09 - 13

Blogs

Izrada sajtova i SEO trendovi u 2019.

Izrada sajtova i SEO trendovi u 2019.

Kako stići do prve strane Google u 2019. i još važnije, kako se tamo zadržati? Šta su novosti u izdradi sajtova za predstojeći period i kakve web stranice će preferirati pretraživač, ali i posetioci? 
Odgovori na ova i njima slična pitanja su od suštinske važnosti kako za vlasnike web stranica, tako i za ljude koji se bave izradom i optimizacijom sajtova. 
Stvari na internetu se stalno menjaju, a stručnjaci predviđaju nekoliko značajnijih trendova u izradi sajtova i SEO optimizaciji za godinu koja je pred nama.

Izrada sajta za svaki biznis

Izrada Sajta Za Svaki Biznis

Izrada sajta je neophodan uslov da vaš biznis postane i ostane konkurentan ne samo na internetu, već i na globalnom tržištu. Ukoliko vaše poslovanje nije predstavljeno na web-u, već sada gubite potencijalne klijente, vreme i novac. Takođe, ukoliko imate zastarelu verziju sajta, krajnje je vreme da ga osvežite, jer u suprotnom isto je kao i da ga nemate.

Cena izrade sajta zavisi od više faktora i veoma je bitno da klijent zna šta dobija za svoj novac... 

Šta je Drupal?

Šta je Drupal?

Drupal je besplatan sistem za pravljenje, oraganizovanje, prezentovanje i upravljanje web sajtom. Milioni sajtova širom sveta ga koriste. Drupal omogućava korisnicima lako objavljivanje sadržaja na sajtu. Developerima nudi način brzog i kvalitetnog pravljenja novog sajta kao i izmene postojećeg. Najčešće se pominje kao sistem za upravljanje sadržajem ili CMS. Drupal nudi mnogo više od toga. Sama instalacija drupala uključuje set modula (Core Components) koji pružaju opcije kao što su upravljanje korisnicima, kreiranje menija, ubacivanje sadržaja i td.

Nekoliko principa u procesu izrade sajtova

Nekoliko principa u procesu izrade sajtova

Izbegavati filtere

Kada su rani pioniri interneta počeli da prave web sajtove, najviše su koristili filtere koje nude programi kao što je fotošop. Lens rakete, kosine, senke, sjaj su opcije koje su se maksimalno koristile. Ne treba previše koristiti ove filtere. U nekim slučajevima ovi filteri mogu imati veliku prednost, ali treba ih umereno koristiti. Definitivno ne treba šamarati sajt sa ovim filterima, kao što to radi dosta dizajnera.

Upotrebljivost, ne nered!

Apdejtovanje (ažuriranje) Drupala

Apdejtovanje (ažuriranje) Drupala

Jedan od glavnih razloga zbog čega se drupal razlikuje od drugih sistema za upravljanje sadržajem (CMS) je izuzetno visok fokus na sigurnosti. Zato drupal programeri izbacuju često apdejtove.

Kao projekat otvorenog tipa, bilo ko može analizirati i otkriti sigurnosne mane u kodu cms-a. Jednom kada se pronadje mana odmah se prijavljuje i u najkraćem roku se otklanjaju. Kod se unapređuje i zato je neophodno ažurirati module, temu i drupal core. Sigurnost sajta je najveći razlog da bude uvek ažuriran.

Subscribe to RSS - blogs